Snitele din soia, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 19 Mai 2016 | 19465 vizualizari

 

Nu toata lumea iubeste soia, eu cel putin nu. Sotul nu mancase niciodata si am zis sa fac un experiment, sa pregatesc cateva snitele sa vedem daca ii plac. Surpriza, chiar l-au incantat (mama a mai mancat si stiam ca ei o sa ii placa) si zicea ca simte ca mananca carne. M-am bucurat sa aud asta, ca mai stiu ce sa pregatesc in zilele de post. Nu am incercat la cuptor sa fac, in tigaie absorb cam mult ulei, dar am incercat sa le "pacalesc" si sa pun cate putin ulei.

 

INGREDIENTE

  • 250 soia snitele
  • 1 cana apa minerala
  • 1 lingura plina de mustar
  • faina alba
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • ulei pentru rumenit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele din soia, de post:

Intr-o oala punem apa cu sare, piper si ierburile de Provence.

Punem oala pe foc si cand apa clocoteste, dam drumul la soia.

Lasam sa fiarba cam 25-30 de minute.

Dupa acest timp le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.

Cand sunt usor caldute, luam fiecare bucata in parte si o stoarcem intre maini.

Intr-un bol punem apa minerala.

Turnam faina in ploaie si amestecam cu telul, pana obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite.

Adaugam mustarul, sare, piper si boiaua dulce.

Mararul verde il tocam marunt si il incorporam in compozitia cu faina.

Intr-o tigaie incingem ulei.

Trecem snitele bine prin aluat, le punem la prajit.

Le rumenim la foc potrivit, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.

Le serviti calde cu mustar, cu o salata de rosii sau cu o salata de sfecla rosie asa cum am facut noi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din soia, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

24.05.2016, 21:13

Dia, nici eu nu mananca soia iar ai mei mananca doar o data, in posturile mai mari! In schimb, am facut o tocanita de mazare cu soia cuburi si le-a placut enorm!

Zamfira 1

28.05.2016, 20:14

Rocsi 1

29.05.2016, 20:27

Melinda

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere, de post